Vår historie

Lundal er opprinnelig en fjellgård ved foten av Folgefonna i Etne kommune. Johannes Lundal flytta hit rundt 1870. Her hadde de sauer og geiter på beite om sommeren. Johannes dro til Evanger og lærte seg å produsere spekepølse. Kunnskapen tok han med seg hjem til Lundal og arven er ført videre i generasjoner.

Olav Lundal, oldebarnet til Johannes Lundal, flytta nordover til Breivik i Salten sammen med kona Torill og barna i 1982. Høsten året etter startet de med produksjon i nye lokaler i Breivik. I begynnelsen foregikk det meste av salget i egen ferskvaredisk i Breivik, men har de siste årene dreid over til å selge gjennom dagligvarehandelen i Salten og omegn.

Lundal satser på fortsatt produksjon og vekst i Breivik I Salten. I 2012 flyttes nedskjæring og grunnproduksjon inn i flunkende nye lokaler, mens eksisterende bygningsmasse skal ta seg av spekemat og sesongproduksjon. Trua på at etterspørselen etter kvalitetsmat skal holde seg og at det sterke grunnlaget som foreldrene har bygd opp – gjør at en ny generasjon satser på produksjon av kjøtt og spekemat i den tidligere jordbruksbygda Breivik i Salten.